Educatieve tuin

In de educatieve tuin Gerard Stout kun van alles te weten komen over het landschap, bloemen en planten. Je vindt er een stukje oeverwal, zoals dat oorspronkelijk bij de Oude Rijn te vinden was, een hooilandje, een kruidentuin en gewassen van vroeger. Snuffel in het leuke-namen-hoekje, bekijk het insectenhotel, of neem een kijkje bij de bijenkasten.
Klik hier voor een fotopresentatie van voorjaarsbloemen en -bijen gemaakt van 31 maart tot 6 april 2020;
klik hier voor een fotopresentatie van voorjaarsbloemen en -insecten gemaakt van 9 tot 22 april 2020;
klik hier voor een fotopresentatie gemaakt op 3 en 5 mei 2020;
klik hier voor een fotopresentatie gemaakt op 25 en 28 mei 2020.
De Educatieve tuin is de hele dag geopend en vrij toegankelijk.

Klik voor het programma van wat er binnenkort allemaal te doen is op de agenda, of hier voor de bezoekersinformatie.

Vacatures
Elke woensdagmorgen onderhouden vrijwilligers de educatieve tuin. De werkzaamheden zijn heel gevarieerd. Onkruid wieden, stekken, planten, paden schoonhouden, enz. Er zijn nog plekken vrij.
Informatie vragen en aanmelden kan via de pagina vrijwilligers educatieve tuin.

OP EDUCATIEVE TUINDe educatieve tuin zoekt een energieke tuinier M/V, die de handen uit de mouwen wil steken en die kan meedenken over de soorten planten in de tuin.

Bij de start van het werk op de woensdagmorgen doen de vrijwilligers met de coördinator ‘een rondje tuin’, waarbij het werk van die ochtend besproken wordt en iedereen het werk uitzoekt dat het beste bij hem of haar past. Omdat de tuin zich ontwikkelt, moeten er steeds keuzen gemaakt worden voor de inrichting van de tuin, de planten, het onderhoud en de informatie hierover aan het publiek. We zoeken iemand die kennis heeft van wilde planten, of zich hierin wil verdiepen, en die deze kennis wil toepassen in de tuin.

Informatie bij Cock le Grand, coördinator van de Educatieve tuin, tel. 0348 – 402753, e-mail c.le.grand@hotmail.com.