Grote en kleine klussen

Handige handen en helpende handen zijn van harte welkom bij

  • de klusgroep
  • schoon Bredius
  • eenmalige klussen

Klusgroep

Op het landgoed is er nogal wat meubilair en houtwerk te vinden, zoals hekken, banken, picknickbanken, prullenbakken, informatieborden, speeltoestellen.

In 2015 heeft het meubilair een facelift gekregen en zijn er nieuwe hekken geplaatst. Het is belangrijk dat het meubilair in goede conditie blijft. Dat betekent dat het regelmatig moet worden gecontroleerd, waarbij gevaarlijke situaties direct moeten worden opgelost. Verder wordt het meubilair regelmatig opgeknapt, gerepareerd of vervangen en worden ondergronden hersteld.

Voor grote klussen wordt een klusdag georganiseerd. Kleinere klussen worden tussendoor gedaan in overleg met de coördinator.

De klusgroep kan nog handige handen en helpende handen gebruiken. Ook groepen zijn welkom.

Schoon Bredius

Elke maandagochtend maken enkele vrijwilligers een ronde over het landgoed om zwerfvuil te verzamelen en op te ruimen. Als er iets niet in orde is in het landgoed melden zij dit, zodat er actie kan worden ondernomen. Door hun werkzaamheden ziet het landgoed er een stuk aantrekkelijker uit.

In de herfst willen we de bladeren op de wandelpaden ruimen en in de zomer alle banken en picknickbanken vrij houden van begroeiing (grassen en brandnetels), zodat je er lekker kunt zitten. Tot slot willen we de speeltoestellen regelmatig schoonvegen en de banken, picknickbanken en borden één of twee keer per jaar schoonmaken (indien nodig). Zo wordt het landgoed nóg mooier.

Veel handen maken licht werk! Je kunt zelf bepalen hoe vaak je mee wilt doen.

Eenmalige klussen

Behalve regelmatige vrijwilligershulp kunnen wij ook vrijwilligers gebruiken voor een aantal éénmalige klussen, waarbij veel helpende, handige handen en/of groene vingers van harte welkom èn nodig zijn. Als je je hiervoor aanmeldt nodigen we je uit telkens als er een klus moet worden gedaan.

Kijk in de agenda voor klussen die zijn ingepland.

Informatie vragen en aanmelden kan via info@landgoedbredius.nl.