Moestuin/pluktuin

Aan de zuidkant van het landgoed, naast het Rijnoordpad, ligt de historische moes- en pluktuin. De tuin is aangelegd in het voorjaar van 2015. Bezoekers kunnen hier tegen een kleine vergoeding hun eigen bosje bloemen, of bakje met bessen komen plukken of wat van de verse groenten meenemen. Tegoedkaarten à € 5 zijn te koop op de tuin. Bestedingen worden daarop afgestreept. Tip: neem een bakje of zakje mee van huis.

De moes- en pluktuin is van begin april tot half oktober geopend als er vrijwilligers aan het werk zijn. Dit is op dinsdag, woensdag-, donderdag- en zaterdagmorgen van 09.30 uur tot 12.00 uur. Bezoekers zijn welkom!

Klik hier voor een fotopresentatie gemaakt door Koos van Brakel van 25 april tot 9 mei 2020;
klik hier voor een fotopresentatie gemaakt door Koos van Brakel op 12 en 30 mei 2020.

Bessengaarden waren een onderdeel van het landgoed in de tijd van de familie Bredius. De tuin is aangelegd in het voorjaar van 2015. Hij sluit aan bij de historische lijnen van het landgoed. Door een tuin aan te leggen, met groenten, bessengaarden en sierbloemen laten we een deel van het oude landgoed terugkeren. Landschapsontwerper Luc van Dam ontwierp de tuin. Dit ontwerp houdt rekening met de oorspronkelijke inrichting van het landgoed: veel water en doorkijkjes, zoals je die nu ook op het landgoed ziet.

De tuin wordt op een biologische en duurzame wijze onderhouden door vrijwilligers en door mensen met een beperking, die hier een zinvolle dagbesteding vinden.