Natuur, graslanden en bomenlanen

Natuurliefhebbers hebben het landgoed ontdekt als een plek waar je o.a. libellen, vogels en paddenstoelen kunt spotten. Op het landgoed leven spechten, uilen en marters en nog veel meer dieren. In de lente staan er wilde bloemen.

In het stiltegebied, het oude Slingerbos, is de lusvormige eikenlaan nog steeds kenmerkend voor het waterrijke bosgebied. Rond de oude eikenlaan groeien elzen, iepen, en essen. Ook staan er enkele monumentale beuken van ongeveer 150 jaar oud. De eiken langs de laan zijn naar schatting 100 jaar oud. Het Slingerbos ligt in het midden van het Brediuspark en is ontstaan als gevolg van kleiafgravingen in de 19e eeuw. De klei werd gebruikt voor het maken van stenen en dakpannen.

Enkele keren per jaar kun je het stiltegebied bezichtigen onder begeleiding van een gids.

Aan de noordkant van het landgoed lopen in de zomer kalfjes onder de fruitbomen. De Stichting Landgoed Bredius wil graag vee in het landgoed om een indruk te geven van hoe het vroeger was, om te besparen op maaikosten en voor de levendigheid. Hiervoor werkt zij samen met Kukele-boe (schapen) en BoerBert V.O.F. (kalfjes). Om in het voorjaar de bloemen een kans te geven en in het najaar het fruit te kunnen plukken zijn er afspraken gemaakt over de perioden van het jaar, waarin er vee in de boomgaarden mag lopen.

Klik voor het programma van wat er binnenkort allemaal te doen is op de agenda, of hier voor de bezoekersinformatie.