NME-Centrum InBredius

In NME-Centrum InBredius zijn wisselende exposities te zien over natuur en landschap, bijvoorbeeld met foto’s van natuur van het landgoed en de omgeving.
Tijdens deze tentoonstelling kunnen kinderen aan de slag met ‘natuurkwartiertjes’, waarmee ze een proefje of spelletje kunnen doen en tegelijk leren over de natuur. Tijdens het eerste kwartaal kunnen er geen natuurkwartiertjes gedaan worden, maar staat er een grote tentoonstelling die een belevenis op zich is. Ook kun je een kopje koffie of thee drinken, of een lekker glaasje sap. Je kunt een fles van het heerlijke Brediussap of een potje Brediushoning (beperkt leverbaar) meenemen voor thuis!

Achter InBredius is een smulwand met frambozen, bessen en andere lekkernijen. Aan de voorkant, bij de oude fruitschuur is een kruidenpluktuin, waaruit voor eigen gebruik geplukt mag worden.

Het landgoed op een speelse manier op eigen gelegenheid ontdekken kan met onze Geocache.

Openingstijden
NME-Centrum InBredius is elke woensdag- en zondagmiddag van 13 tot 16 uur geopend en voor iedereen gratis toegankelijk. Op deze tijden kun je ook meer informatie krijgen over de educatieve tuin. E-mail: info@inbredius.nl Telefoon 0348-42 55 85.
NME-Centrum InBredius is ook te huur. Kijk voor meer informatie op de website: www.inbredius.nl

Klik voor het programma van wat er binnenkort allemaal te doen is op de agenda, of hier voor de bezoekersinformatie.

Vacatures
Alle activiteiten in en rond NME-Centrum InBredius worden georganiseerd door vrijwilligers. Zonder de inzet van al deze mensen zou dit niet kunnen. De werkzaamheden zijn heel divers. Denk aan het serveren van koffie en thee, helpen bij een tentoonstelling, of het Oogstfeest. Of bij het organiseren daarvan. Kortom er is vast iets wat jij kunt en wij nodig hebben! En het is altijd gezellig! Is dit iets voor jou? Of wil je meer informatie? Neem dan contact op: 0348-460313 of nmewoerden@odru.nl.

Excursiebegeleiders.
Alle groepen van de basisschool krijgen een excursie aangeboden vanuit het lesprogramma van Natuur en Milieu Educatie Woerden. Met de kleuters gaan we een Kabouterpad volgen, met groep 6 gaan we op slootsafari. De NME wil het excursieteam graag uitbreiden. De excursies zijn van september t/m november en april t/m juni. Ze zijn onder schooltijd en starten altijd vanuit het NME-centrum InBredius.
Vind je het leuk om met kinderen te werken en ze een natuurbeleving mee te geven? Neem dan contact op: 0348-460313 of nmewoerden@odru.nl.