Jaap met de bloemen

Tijdens de geanimeerde nieuwjaarsbijeenkomst van NME-Centrum InBredius zondag 7 januari is Jaap Mulder benoemd als de nieuwe vrijwilliger van het jaar. Hij neemt hiermee het stokje over van Cock le Grand.

Jaap wordt geprezen voor zijn inzet op vele terreinen: bij het Landschapsonderhoud, bij de Plukgroep, als medewerker van de Heemtuin en de man die altijd klaar staat om klussen in en rondom het NME-Centrum op te knappen.

In zijn toespraak benadrukte voorzitter van NME Centrum InBredius Bert de Groot de rol van de vrijwilligers die het uiteindelijke werk doen. “Je hebt”, zei hij, “bestuurders nodig en mensen die overleggen, maar het echte werk wordt gedaan door vrijwilligers die met hun handen werken. En met z’n allen iets moois tot stand brengen”.

Bert de Groot

Als voorbeeld noemde hij onder andere de Heemtuin, de Moestuin, de prachtige staat waarin de bomen en het park nu zijn na een grondige snoeibeurt, de nieuwe website.

“Zonder de vrijwilligers zou dat moois, waar heel veel mensen van genieten, er niet zijn. Plannen maken, methodes bedenken is nodig, maar uiteindelijk moet het wel worden gedaan. En daar zijn onze vrijwilligers mee bezig”.

Jaap kreeg voor zijn benoeming een fraaie foto van vier seizoenen InBredius en een grote bos bloemen. De bijeenkomst werd daarna voortgezet met een gezellig samenzijn, met een drankje en een hapje.