Op woensdag en donderdag onderhouden tussen de 8 en 12 medewerkers van NuDoen! Groen het Landgoed Bredius.
De medewerkers van NuDoen! hebben een beperking. Alexander: “Dit kan zijn een beperking in de dingen die je doet, in de tijd dat je aan het werk bent, of een combinatie van die twee”. Het heet dagbesteding. Alexander: “Het is werk, werk dat je met een beperking kan doen”.

NuDoen! Groen doet groenonderhoud door maaiwerkzaamheden, blad blazen, snoeiwerkzaamheden in de bosplantsoenen, in het Stiltegebied en aan de heggen, soms bomen rooien en takken opruimen als het hard heeft gewaaid. Een aantal medewerkers heeft certificaten om gemotoriseerd te werken, zoals bijvoorbeeld het werken met de bosmaaier, de zitmaaier en de kettingzaag.

Elke week haalt NuDoen! Groen één à twee vuilniszakken met zwerfafval uit het landgoed. Soms doen ze bijzondere klussen, zoals een straatje leggen op de educatieve tuin, hekken repareren, een grote opruimklus en het bijhouden van de tuin bij de Hofstede Batestein.

De NuDoen! Groeners hebben het naar hun zin op het Landgoed Bredius. Alexander en Jim: “Het werk op het landgoed is heel gevarieerd en het wordt gewaardeerd. Kars Wilms, die ook schipper is bij Natuurmonumenten, heeft ons meegenomen op een vaartocht bij Nieuwkoop. Dat was echt top”.